Imate pitanja?

Kontaktirajte nas i rado ćemo Vam odgovoriti!

Povijest

Wüstenrot stambena štedionica je jedan od začetnika stambene štednje u Europi. U razdoblju nakon Prvog svjetskog rata bilo je potrebno osigurati stambeni prostor za velik broj ljudi koji je ostao bez krova nad glavom.

Georg Kropp je 1921. godine osnovao u malom gradiću Wüstenrotu pokraj Stuttgarta udruženje pod imenom “Zadruga prijatelja” današnji Wüstenrot & Württembergische AG, koja do dana današnjeg funkcionira po istim pricipima kao i onda, te se svrstava među vodeće financijske institucije u Njemačkoj. Cilj Zadruge je bio da doprinese povećanju stambenog prostora.   

30. studenog 1925. godine dr. Siegfried Gmelin je održao u Salzburgu, uvodno promidžbeno predavanje na temu: “Kako doći do vlastitog stambenog prostora?” Tom prilikom je javnosti po prvi put predstavljen i lako pamtljiv moto austrijskog Wüstenrota:” Svakoj obitelji vlastiti dom.” Wüstenrot je vjeran ovoj ideji već 90 godina. Tijekom tog je razdoblja više od milijun stanovnika Austrije uspjelo doći do vlastitog stambenog prostora.

Wüstenrot u Hrvatskoj osniva Bank Austria Creditanstalt Croatia d.d. u jesen 1998. godine Zakonom o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje. Temeljni kapital Wüstenrota u Hrvatskoj iznosi 50 milijuna kuna. U projekt su se uključile i stambene štedionice iz Austrije i Njemačke, podupirući njezin rad primjenom svog know-how, prokušanog i u zemljama u tranziciji – Češka, Slovačka, Mađarska i Poljska.
Dugogodišnja tradicija Wüstenrota obvezuje da u buduće na najbolji mogući način doprinosimo boljitku svojih komitenata. Zaključivanjem Ugovora o stambenoj štednji u Wüstenrot stambenoj štedionici postat ćete član milijunske Wüstenrotove obitelji u centralnoj, jugoistočnoj i istočnoj Europi.

U veljači 2012. osnovano je u Hrvatskoj i startalo s radom Wustenrot životno osiguranje d.d.

Wüstenrot stambena štedionica d.d. dio je međunarodnog financijskog sustava s tradicijom dužom od 95 godina i idejni pokretač i začetnik stambene štednje u Europi. Wüstenrot stambena štedionica posluje i u zemljama Europe: Austriji, Njemačkoj, Luksemburgu, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

Vlasnička struktura Wüstenrot stambene štedionice d.d. u Hrvatskoj: u 100 % vlasništu Wüstenrot Bausparkasse AG (Salzburg).